TRABZON / YOMRA - Hacı Hakkı Çalık Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

"Dilimizin Zenginliği" proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sözlük Tasarım Yarışmasında" okulumuz 10-C sınıfı öğrencilerinden Rahme RAAD, hazırladığı Osmanlıca Sözlük Tasarımıyla 2. olmuştur. Öğrencimizi başarısından dolayı tebrik ederiz.

Ara

Okul Müdürümüz Nedim KURT, okulumuz kız öğrencileriyle İmam Hatipli olma bilinci konulu sohbet gerçekleştirdi.

Ara

Trabzon Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmenleri Ümmühan PEKBÜYÜK ve Hatice KARA tarafından okulumuzda öğrenci ve velilere otokontröl semineri düzenlendi.

Ara

Okulumuz Felsefe Kulübü öğrencileri ve Felsefe öğretmeni Fatma Küçükakyüz rehberliğinde Dünya Felsefe Günü kutlanarak Filistine destek için kermes düzenlendi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekküe ederiz.

Kas

Cumhuriyet’in 100. yılı münasebetiyle düzenlenen ortaöğretim öğrencileri arası mektup yazma yarışmasında 2. olan 10/A proje sınıfı öğrencilerimizden Melek Kuloğlu’nu tebrik ediyoruz.

Kas

Türkiye 100 yılı kapsamında Cumhuriyetimizin 100. yılı okulumuzda çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Spor müsabakaları, Cumhuriyet panosu, Cumhuriyete Mektup Yarışması, Hatim Programı ve kutlama programı yapıldı.

Kas

Emeklilik ve tayin sebebiyle okulumuzdan ayrılan öğretmenler için veda yemeğin düzenlendi.

Emekli olan öğretmenlerimize yeni hayatlarında huzur, sağlık ve afiyet;  tayin alan öğretmenlerimize de yeni görev yerlerinde başarılar ve hayırlı görevler diliyoruz.

Ekm

Filistin topraklarında zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimizin uğradığı zulme sessiz kalmamak bir nebze de olsa onların sesi olabilmek,öğrencilerimizi Filistin ve Kudüs davası hakkında bilinçlendirmek amacıyla okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Dilek Turan tarafından hazırlanan programımız öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşti.Programımız Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayıp okulumuz 10/A proje sınıfı öğrencilerinin seslendirdiği “Uyan Artık Yiğidim” adlı şiirin seslendirilmesiyle devam etti.Kısa bir video gösteriminin ardından ………..Yard.Doç.Dr.Muhammed Reyyan’ın Filistin Davası ve Kudüs’ün Müslüman coğrafya için önemi ile ilgili sunumunu gerçekleştirmesinin ardından dua yapılması ile son buldu.Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

O nurun ki hayat verdi bize (Hz)Muhammed

Şefaatini diliyoruz lütfet (Hz)Muhammed.

Salli ala Muhammed seyyidina Muhammed Mustafa.

Alemlere rahmet getirdin (Hz)Muhammed

Dertlere derman oldun (Hz)Muhammed

Sensin sevgili, Rabb'in Habibi salatu selam sana (Hz)Muhammed.

Salli ala Muhammed seyyidina Muhammed Mustafa...

Efendimiz, peygamberimiz, biricik önderimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin seneyi devriyesi mevlid-i Nebi haftası Okulumuz Mesleki Tatbikat kulübü öğretmeni Firdevs Rümeysa SEMİZ 'in hazırlamış olduğu programla kutlandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ağu

Okulumuzun bu günlere gelmesinde büyük katkıları olan Müdürümüz Abdullah HATİPOĞLU'na ve Müdür Yardımcımız Güngör MAZLUM'a emeklerinden dolayı teşekkür eder, yeni görev yerlerinde başarılar dileriz.

Haz

Okulumuzun yenilenen kız Messi'nin açılışı, mescidin yenilenmesine katkıda bulunan hayırseverler ve emek sahiplerinin katılımları ile gerçekleşti.

Kız mescidimizde, öğrencilerimizin yaptığı cuma sohbetlerine katılımının fazla olmasının okul müdürümüzün dikkatini çekmesi neticesinde, kız mescidini yenileme kararı alındı.  "Allah'ın mescidlerini ancak Allah'a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah'tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler." ayeti kerimesi ile Peygamber Efendimiz (sav)'in "Kim Allah rızası için bir mescit yaparsa/yaptırırsa Allah da onun için cennette benzeri bir (ev) yapar." hadisi şerifini kendimize referans alarak çıktığımız bu yolda, bizleri buna muvaffak kılan Allah'a hamd olsun. Mescidimizin yapımında Okul Müdürümüz Abdullah HATİPOĞLU'na, Mob-Sanat Mobilyaya, Aytekin İnşaata, Ekip Büro Makinalarına, Dekoser Dekorasyona, Yıldız Mefruşata, Aygüm Turizme, Üstad Hassan HASSIKO'ya, emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve yalnızca rızayı ilahiyi gözeterek yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Hepsinin halisane bir niyetle, karşılık beklemeden yaptıklarını düşündüğümüz bu hayırların amel defterlerini ebediyen açık bırakan sadakayı cariye olarak Hak katında kabul edilmesini Cenabı Allah'tan niyaz ederiz.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılından itibaren okulumuz proje kapsamına alınmış olup, okulumuzun adı Hacı Hakkı Çalık Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak değişmiştir. Bu kapsamda yeni eğitim öğretim yılında 30 öğrenci merkezi sınav puanı (LGS) ile alınacaktır. Okulumuz ilçemize hayırlı olsun.