TRABZON / YOMRA - HACI HAKKI ÇALIK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

HACI HAKKI ÇALIK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Adres
SANCAK MAH. 1607 NOLU SK. HACI HAKKI ÇALIK ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO 6A YOMRA / TRABZON
Vizyon
Hacı Hakkı Çalık Anadolu İmam Hatip Lisesi (Yomra Lisesi) olarak Trabzon’daki liseler arasında birinciliği hedefleyen, teknolojinin nimetlerinden yararlanan, çevrede tercih edilen bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda Yomra Anadolu İmam Hatip Lisesi (Yomra Lisesi) gelenek ve kültürüne sahip, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşma hedefini benimsemiş, soran, sorgulayan, kendine güvenebilen ve fikirlerini ifade edebilen, bilgiye ulaşabilen, günlük hayatında kullanabilen, yapılandırmacı eğitim anlayışına ve yüksek öğretimin gerektirdiği bilgi beceriye sahip kendini gerçekleştirmiş bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
İlimizde genel liseler bazında üniversitelere öğrenci gönderme başarısı dikkate alındığında okul olarak ilk üç sırada yer almaktayız. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında genel liseler arasında YGS ve LYS sınavlarında il birincisi olduk. Sosyal ve sportif alanlardaki başarılarımız içinde; bilgi yarışması il birinciliği ve bölge birinciliği, 3 kez puanlı atletizm il birinciliği ve bölge ikinciliği, güreşte 50 kg da Türkiye birinciliği, Genç kızlar karate il birinciliği yer almaktadır.
MERKEZİ SİSTEM
Trabzon Rize Karayolu üzerinde..
Sancak Mah. Dilaveroğlu Sokak No24 61250 Yomra/Trabzon
1 KM.